METSÄSTÄJÄLIITON VESILINTUJAHTI 2018

Perjantai 7.9.2018 klo 20:28 - Erätuulia

Eilen laitoimme Kuuran kanssa reissukamat kasaan ja lähdimme kohti Etelä-Pohjanmaata - tosin Riihimäen kautta, sillä Metsästäjäliitto oli kutsunut minut vesilintujahtiin Riihimäen Sammalistonsuolle. Jahdin päätyttyä pimeänkoiton jälkeen ajelin kotopuoleen ollen perillä puoli kahdelta yöllä. Tällä hetkellä olo on erittäin väsynyt, kyllä tämä kesälomailu ottaa voimille.

_20180907_201525.JPG

Vaikka kroppaa ja silmiä väsyttää, Riihimäen jättäessäni sisälläni oli kuitenkin lämmin tunne. Kesäkuiset Erämessut olivat unohtumattomat, joten vierailin mielelläni Riihimäellä uudestaan näin kolmen kuukauden jälkeen. Metsästäjäliiton vastaanotto oli erittäin vieraanvarainen. Metsästäjäliitto järjestää Sammalistonsuolla muutamia jahteja kaudessa, ja tällä kertaa oli vuorossa metsästävien vaikuttajanaisten jahti. Mukana olivat kunnioitettavia taipaleita metsästyksen ja metsästyskoirien pareissa uurastaneita naisia ja sitten minä. Ei voi kuin ihailla ja toivoa, että kykenisin itse elämäni aikana tekemään metsästämisen eteen niin paljon hyvää kuin he ovat tehneet. 

DSC_6151-01.jpeg

Metsästäjäliiton illanavauksen sekä ruokailun jälkeen aloimme siirtyä kohti Sammalistonsuota. Sammalistonsuolla odottivat koiraohjaajat noutajineen ja he esittelivät, miten noutajat toimivat. Kyllä siinä monttu aukesi yhdellä jos toisellakin. Eräs ohjaaja kertoi treenaavansa koiran kanssa kaksi tuntia päivässä, minkä mukaista oli myös koiran työskentely. Se on aina hienoa katseltavaa, kun joku - ja tässä tapauksessa myös jokin - osaa hommansa hyvin.

DSC_6155-01.jpeg

Sammalistonsuolla jokaiselle määrättiin oma passipaikka ja joka ampujalle tuli kaveriksi koiraohjaaja sekä noutava koira. Minun kavereina olivat Mikko ja kultainennoutaja Cola. Cola parka jäi ilman töitä, mutta olisi sitä yhden tunnin voinut huonomminkin viettää. Onneksi kaikki koirat eivät jääneet toimetta, sillä jahdin päätteeksi saaliskatselmuksessa oli viisi heinäsorsaa sekä neljä tavia. Tuore saalis jaettiin koiraohjaajille kiitokseksi ja kutsuvieraat saivat kukin lahjaksi pakastetun sorsan. 

IMG_20180906_221244_353.jpg

Illasta jäi voimakas yhteisöllisyyden tunne. Näin metsästysharrastus ajoi minut jälleen hienoon kokemukseen, uusiin tuttavuuksiin ja mielenkiintoisiin keskusteluihin. Minusta on aina äärettömän hienoa, kun oikeat ihmiset ovat löytäneet oikeaan työhön, jota tehdään intohimolla ja suurella sydämellä rautaista ammattitaitoa unohtamatta. 

IMG_20180906_221244_352.jpg

Erityiskiitos kuuluu siitä, että Kuuralle löytyi Metsästäjäliiton tíloista sopiva soppi, missä se sai huilata tilaisuuden ajan. Lisäksi Kuura kiittää kehuista, jotka koskivat sen nimeä, ulkonäköä, käytöstä ja rotua. Kuura on hyvin vaatimaton. Minkäs se sille voi, että sattui syntymään roduista parhaimmaksi. :)

Tuulia
2 kommenttia . Avainsanat: metsästäjäliitto, vesilinnustus, sorsastus