POHJOIS-SUOMEN ERÄMESSUT

Torstai 23.5.2019 klo 14:05 - Erätuulia


Yhteistyössä Normark Suomi Oy ja Tracker Oy.


Messuilu on rankkaa puuhaa, mutta siitä huolimatta olisi hauskaa, jos erämessuista muodostuisi jokavuotinen perinne. Oma messu-urani alkoi viime kesänä Riihimäeltä ja pääsin tänäkin kesänä (kai nyt voidaan puhua jo kesästä?) messuapulaiseksi Normarkille viimekesäiseen tapaan. Tällä kertaa erämessut järjestettiin Pohjois-Suomessa, Oulussa.


IMG-20190518-WA0009.jpg


Hellerajat paukkuivat viime viikonloppuna Oulussa, mutta Ouluhallissa oli viileähkö seisoskella t-paitasillaan ja palkaksi roikottelusta seurasi pienoinen flunssa. Kun elämä on sitä, että istuu joko autossa tai tietokoneella, ei paljon auta, että yhden tunnin vuorokaudessa urheilee. Kymmenen tunnin seisominen toden teolla tuntui jokaisen messupäivän päätteeksi jaloissa. Vaan kyllä itselle muutakin messusaalista jäi kuin pelkkä räkänokka ja orastava nivelrikko. Riihimäen Erämessuilta käteen jäi kaksi suomenpystykorvapipoa ja Teuvalaanen, tänä vuonna Pohjois-Suomen Erämessuilta kaksi pulloa silmälasinpuhdistusainetta ja suomenpystykorva Kehrä. Meikäläisen messusaldot alkavat olla sen verran kilpailukykyisiä, etten keksi yhtäkään syytä, miksi en lähtisi ständin taakse seisomaan yhä uudestaan ja uudestaan jalat kipeinä ja nokka vuotaen. Onneksi meillä on kaksi korvaa ja vain yksi suu, joten viisaampia kuuntelemalla saattoi oppia taas yhtä sun toista metsästysaseista.


IMG-20190518-WA0008.jpg


Messurupeama alkoi siis torstaina osaston kasaamisella ja jatkui asiakkaille avoinna perjantaista sunnuntaihin. Minä jätin sunnuntain messupäivän väliin, sillä varaamani koiranpennun luovutusaika oli sattumalta sama viikonloppu. Olin jo ajanut Ouluun saakka, joten siitä Haaparantaan Ruotsin puolelle ei ollut enää kovin pitkä. Kehrän kasvattaja tuli vielä hiukan pohjoisemmasta minua Haaparantaan vastaan, joten siltä keikalta olimme Kehrän kanssa vielä inhimilliseen aikaan kotona. Tässä sitä nyt opetellaan yhteiseloa laumassa, uudessa kodissa. Pennusta ja uudesta kodista seuraa ehdottomasti omat blogipostaukset tässä lähiaikoina.


IMG-20190518-WA0007.jpg


Messuilla on mukava tavata uusia ja vanhoja tuttuja. Normarkin lisäksi kävin pyörähtämässä myös Trackerin osastolla tutustumassa mielenkiintoiseen uutuuspantaan, Tracker Artemikseen. Artemis on monilta eri osa-alueilta paranneltu versio Suprasta, joka itselläni on käytössä. Me olemme pystykorvineni vielä niin noviiseja tutkapannankäyttäjiä (yhden kauden kokemus erittäin lyhythakuisella koiralla), että meille riittää opiskeltavaa vielä Suprassakin riittävästi, vaikka se onkin todella helppokäyttöinen. Mitä kovempi tutkapannankäyttäjä on, sitä parempi verme tietenkin on hyvä olla. Hyvä tutkapanta on käytännöllisyysseikkojen lisäksi myös turvallisuusasia. En muuten malta odottaa, että Kehrän kaula hiukan vahvistuu ja pääsen sen kanssa harjoittelemaan Trackerin käyttöä!


_20190523_124659.JPG


_20190523_124910.JPG


_20190523_124746.JPG


_20190523_124627.JPG


Olisiko hieno nähdä Tracker tulevaisuudessa myös älykellosta? Minusta olisi!


Jouduimme Saarikon Iinan kanssa Metsästäjäliiton osastolla piinapenkkiin, kun meille annettiin tehtäväksi tunnistaa kahdeksan vesilintua. Paineet olivat aika suuret, sillä olemme Iinan kanssa molemmat osallistuneet Metsästäjäliiton vesilintujahtiin, joten olisi ollut aika noloa, jos emme olisi mitään tunnistaneet. Saimme kuitenkin mukiinmenevät pisteet tietovisassa ja taas kehtaa näyttää naamaansa Metsästäjäliiton tilaisuuksissa. Palkitisimme itsemme oivista suorituksista poromakkaralla ja läjällä majoneesia.


DSC_0294-01.jpeg


Enpä ollut muuten aikaisemmin käynyt Oulussa muuten kuin ohikulkumatkalla. Yllätyin, miten upea kaupunki se on. Väkeä oli liikkeellä ja ihmiset iloisia. Jalustalle täytyy nostaa Ravintola Toripoliisi, jossa söin ehdottomasti elämäni parhaan hampurilaisaterian. Vai miltä kuulostaa briossisämpylän välissä oleva Utsjokelaisen tilan poron pannupihvi, puolukkahillo ja majoneesi? Niinpä. Mun mielestä erämessujen myötä kesä on virallisesti avattu!


Tuulia
Avainsanat: erämessut


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini