VIISI FAKTAA MINUSTA

Perjantai 8.3.2019 klo 13:50 - Erätuulia


Instagramissa kiertää haaste, jossa haastetaan kertomaan viisi faktaa itsestä. Sain haasteen ystävältäni, ja ajattelin tarttua siihen. En ole hirveästi kertonut itsestäni mitään "olen kävellyt koko talven nastalenkkareilla" -tyylistä syvempiä asioita, joten pohdin viittä faktaa, joita halusin avata teille hieman laveammin. Päätin tehdä haasteesta oman blogipostauksen. Yritin miettiä sellaisia faktoja, joita ei somessa olisi tullut esille.

_20190308_130743.JPG

1. Kiroilu. Pilataanpa heti kärkeen oma maine ja paljastetaan kaikista rumin paheeni, nimittäin kiroilu. Kiroilu on opittu kotoa, joten vanhemmiltani en ota vastaan moitteita. Äitikin on vuosien saatossa huomannut, ettei asiasta huomauttaminen auta yhtään. Ulosantini on muutenkin suorapuheisuuteni ja leveän eteläpohjalaismurteen vuoksi kärkästä kuultavaa, joten en yhtään ihmettele, että näistä piirteistä minua huomautellaan hyvin usein ja aiheutan varmasti pahennusta monissa. Pirskahdan heti, jos jokin asia ei suju. Kiroilun vastapainoksi viljelen toki erittäin paljon myös huumoria puheessani. Puran jatkuvasti puheen kautta tunteitani, joten en oikeasti suutu juuri koskaan. Olen ollut viimeksi vihainen vuonna 2014, kun rakennusmies viilasi meikäläistä linssiin laskuttamalla korkeintaan parin sadan euron hommasta 500 euroa. Ystäväni kautta aikain ovat sanoneet minusta, ettei minua saa suuttumaan, olen ollut sellainen pienestä pitäen. Siinä mielessä en ole perinteisen ylpeä eteläpohjalainen, että kestän ja osaan ottaa vastaan negatiivista palautetta. Joskus ajattelen, että olisi mahtavaa joskus huutaa ja raivota jollekin pää punaisena, mutta en oikein näe itseäni siinä tilanteessa. Toisin sanoen, jos vituttaa, manaan sen pois eikä tarvitse viattomille kiukutella. Tarpeen vaatiessa osaan siivota suuni, mutta yleensä ihminen ei  määräänsä kauempaa pysty esittäämään fiksumpaa kuin onkaan.

DSC_7744-01.jpeg

2. Pelko. Jos joku väittää, ettei pelkää mitään, en usko. Jokainen pelkää jotakin ja oman pelon myöntäminen se vasta pelottavaa onkin. Minä pelkään pimeää ja sen laukaisi kokemus, kun teiniaikainen poikaystävä ei kestänytkään eroa ja heitti keskellä yötä ison kiven huoneeni ikkunasta sisään. Tapahtuneesta on yli 10 vuotta, mutta vieläkin pimeä inhottaa. Olen karaistanut itseäni tekemällä yksin retkiä pimeään. Kerran olimme Kuuran kanssa kahdestaan mökillä Lapissa keskellä metsää ja kylmintä talvea. Istuin pilkkopimeässä pihasaunassa ilman tuikun tuikkua ja päätin, että voitan pelkoni. Olen päässyt pelostani yllättävän hyvin eroon, mutta edelleen pieni inhotus hiipii takaraivoon, kun täytyisi mennä sysipimeään paikkaan yksin. Ainakin meikäläisen elämässä on usein tilanteita, jolloin on mentävä pimeään paikkaan yksin, halusin tai en. Ja silloin menen. Ja joka kerta tuntuu siltä, että voitin itseni.

DSC_8837-01.jpeg

3. Vahvuus. Inhoan sanaa feministi, sillä se tuo ainakin itselleni mieleen sellaisen kuvan, jollaista en halua edustaa (hyvää naistenpäivää vaan). Sanotaanko näin, että olen kiinnostunut naisten oikeuksista ja tasa-arvosta. Mies ja nainen voivat parisuhteessa tehdä yhdessä päätöksiä. Kuitenkin olen sen verran vanhanaikainen, että mielestäni mies on fyysisesti vahvimpana "perheen pää" ja aina viime kädessä se, johon voi turvautua ja jolla pysyy pakka kasassa, kun hätätilanne iskee (tätä ajatusmallia peilaan siis omaan parisuhteeseeni, ja jos jollakulla muulla on asia toisin, niin se ei minua kiinnosta pätkän vertaa). Olen itse vahva ja sitkeä persoona, joten minun on ollut aina vaikeaa löytää itseäni vahvempi pari. Monet seurustelujutut ovat kaatuneet siihen, että oma voimakas persoonani on alkanut ärsyttää, sitä on alettu karsastaa muilla tavoin tai sitten en ole itse jaksanut katsella lässytystä ja nysväämistä. Kauan meni, että löytyi teuvalaanen, josta koen oikeasti, että hän on minua myös henkisellä tasolla vahvempi. Kovasta kuoresta huolimatta olen äärimmäisen herkkä, mutta sen puolen minussa pääsevät näkemään vain harvat ja valitut.

DSC_5391.JPG

4. Taiteellisuus. Olen lapsuudessani ja nuoruudessani harrastanut lukuisia eri asioita. Lapsena minulla ei ollut juurikaan vapaa-aikaa harrastusten täyttäessä päiväni. Olen harrastanut urheilulajeja pesäpallosta lentopalloon, yleisurheilusta uintiin ja kaikessa kisannut. Olen ollut musiikkiopistossa, soittanut klarinettia, pianoa, rumpuja sekä laulanut. Olen kilpaillut myös laulamisessa, laulanut kuorossa ja esiintynyt tilaisuuksissa ja juhlissa. Kuvataidekoulussa suoritin taiteen perusoppimäärän, olen muun muassa maalannut ja piirtänyt sarjakuvia. Olen myös joskus osallistunut runokilpailuun, saanut siitä kunniamaininnan ja voittanut piirustuskilpailun (suunnittelemani logo on edelleen käytössä). Taideaineet ja liikunta olivat koulussa kymppejä. Sanon aina, että olen hyvä sellaisissa asioissa, joista ei ole mitään hyötyä (heh). Minulta onnistuu monet jutut kun vain alan tehdä, olen monessa asiassa semihyvä, mutta en ekspertti oikein missään. Lukuisten eri harrastusten myötä ja lukuisten eri ihmisten kanssa tekemisissä oltuani olen oppinut sopeutumaan hyvin erilaisiin tilanteisiin, ja saan jutun juuren aikaan kenen kanssa tahansa.
 
DSC_9206-01.jpeg

5. Erakko. Huolimatta siitä, että olen hyvä ihmisten kanssa, olen luonteeltani kuitenkin enemmän erakko ja olen jonkin verran kyynistynyt, minkä on saanut aikaan kokemukset toisen ihmisen pahuudesta ja ilkeydestä (onneksi kaikki eivät edusta näitä). Rakastan koiria jonkun mielestä ehkä liikaakin. Teuvalaasen saksanmetsästysterrierikin on minulle yhtä rakas kuin se olisi oma koirani, ja valitsenkin useasti ennemmin koirien seuran kuin monen ihmisen. Pärjään ihmisten kanssa niin paljon kuin velvollisuudet edellyttävät, mutta sen jälkeen en haluaisi oikeastaan nähdä enää ketään (omat ystäväni tai perheeni ovat asia erikseen). Suuri unelmani on asua niin syrjässä, etten omalla pihamaallani seistessä näkisi yhtäkään ihmistä. Mielestäni parhaita keksintöjä ovat itsepalvelukassat ja nettiajanvaraukset, syyn tähän osannette päätellä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etten olisi ystävällinen kohtaamilleni ihmisille, tarvitsen vain äärettömän paljon omaa tilaa ja rauhaa jatkuvien sosiaalisten kontaktien vastapainoksi.

Siinäpä tuli faktaa, kaiken kaikkiaan kyllä yli viisi. Jotain positiivista, jotain negatiivista ja kenties jotain yllättävää. Kiitos haasteesta ja kiitos myös niillle, jotka jaksoivat lukea hieman erilaisen postauksen.

Tuulia

Kommentit

8.3.2019 16:07  Arto Närhi

Olipa hieno kirjoitus hyvin jaksoi lukea
Siin oli faktat kohillaan luulisin
Ei edes savolainen osais lisätä mittää

8.3.2019 22:20  Erätuulia

Kiitos kommentista Arto Närhi ja lukemisesta myös!

11.3.2019 0:11  konsta

eihän nuin pitkää tekstiä lue susikaan!

11.3.2019 22:33  Erätuulia

Kiitos palautteesta konsta, susia ei tälle sivulle ole tarkoitus houkutellakaan ;)

11.3.2019 23:59  Hannu

Kyllä myö introvertit vallotettas maailma jos sen vois tehä etänä. Esim mökiltä käsin. 💪

13.3.2019 17:41  Erätuulia

Kiitos kommentista Hannu, tämä pisti oikein itsenikin pohtimaan. Huolimatta erakkopiirteistäni olen kyllä ehdottomasti ekstrovertti, piti tehdä ihan netissä testi! 😂 Ei introverttiudessakaan mitään vikaa ole. Yleensä ihmisluonteeseen mahtuu molempia piirteitä.

14.3.2019 12:43  vabe82

löysin sut kun etsin itselleni metsästyspukua hehee kaikkea sitä löytääkin netistä kun luin kirjoitustasi tuntui kun lukisin omasta itsestäni. ihana kirjoitus ja kiva alkaa seuraan sua ja kirjoituksiasi. Ite aloittelen vasta harrastusta

28.3.2019 10:46  Erätuulia

Kiitos kommentista vabe82! Kiva jos tykkäsit ja tervetuloa mukaan seuraamaan!

28.3.2019 22:29  Nina / Merikapteenin vaimo

Hyvät on faktat. Komppaan kohdissa 3 ja 5, samat on aatokset täällä :)

16.4.2019 21:22  Erätuulia

Kiitos kommenista Nina! Kiva jos löytyi samaistuttavaa! :)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini