APU KOIRAN NIVELVAIVAAN

Perjantai 3.8.2018 klo 12:45 - Erätuulia


Olisiko korkea aika päättää kesätauko ja siirtää katse kohti tulevaa syksyä näin elokuun viiimein saavuttua? Minusta olisi.
Tervetuloa Erätuulian uudelle sivulle! Alkujorinoiden sijaan mennään suoraan asiaan, mistä on pitänyt kirjoittaa jo pitkään. Halusin kuitenkin tarpeeksi pitkän ajanjakson, jotta näen, onko tuotteesta oikeasti ollut apua vai ei. Nimittäin hainrusto-vihersimpukasta koiran nivelvaivoihin.
2018-08-03_12.04.30_1_1.jpg

Viime keväänä Kuuraa vaivasi pahemman sortin valeraskaus. Samaan aikaan alkoi klenkkaaminen ja jalkojen ontuminen. Eläinlääkäri arveli kyseessä olevan alkava nivelrikko ja kehotti varaamaan ajan lisätutkimuksiin, jossa nivelet kuvattaisiin ja voitaisiin katsoa koiralle sopiva lääkitys.

Tottakai eläinlääkärit toivovat, että lemmikit tutkitaan kunnolla, mutta välillä tuntuu, että sillä myös rahastetaan, millä pystytään. Siksi en ryhtynyt eläinlääkärin kehottamiin toimenpiteisiin vaan ajattelin kokeilla ensin muita keinoja. Jos omia polvia kolottaa, on lääkäriin meneminen vaihtoehto vasta sitten, kun kaikki muut konstit on käytetty. Vahvoja lääkkeitä tumpataan muutenkin helppona ratkaisuna useaan vaivaan, jotka olisivat hoidettavissa ruokavaliolla ja liikunnalla.
2018-08-03_12.06.35_1_1.jpg

Tilasin Kuuralle hainrusto-vihersimpukkakapseleita, joka on luontaistuote ja ravintolisä. Kapseli sisältää vihersimpukkajauhetta, hainrustojauhetta sekä hainrustouutetta ja D-vitamiinia. D-vitamiinia on kapselia kohden 3,5 mikrogrammaa (saantisuositukset koiralle vaihtelevat asialähteestä riippuen 0,3-0,7 mikrogrammaa/painokilo. Uskoisin, että tätä tuotetta saa myös ilman lisättyä D-vitamiinia). Valmiste on tarkoitettu nivelvaivoihin ja muun muassa Aira Samulin on yksi tuotteen puolesta puhuja. Joskus luin artikkelin, jossa Samulin kertoi syöttäneensä valmistetta kissalleen, joka eli 26-vuotiaaksi (taisin hiukan inspiroitua siitä). "Jos itse Aira Samulin on nauttinut hainrustoa ja vihersimpukkaa, ei se kovin huonoa voi olla", ajattelin.
2018-08-03_12.04.32_1_1.jpg

Aloitin kapseleiden syöttämisen Kuuralle noin 4 kuukautta sitten. Halusin nähdä tuotteen vaikutukset kunnolla ja nyt uskon tulleeni jonkinlaiseen loppupäätelmään. Oliko hainrusto-vihersimpukkakapseleista hyötyä alkavaan nivelrikkoon vai ei?

Lähtötilanne oli siis se, että Kuura linkutti jalkojaan ja käveli huonosti joka kerta, kun se nousi makuuasennosta. Jalat vetreytyivät normaaleiksi muutaman kymmenen metrin kävelemisen jälkeen. Maha myös roikkui vanhalla rouvalla turhan paljon. Karsin ruokavaliosta herkut pois ja aloin syöttää yhden hainrusto-vihersimpukkakapselin päivässä.
Kapselissa oleva jauhe haisee kalalle, joten Kuura söi ne aluksi kädestä kuin paremmankin makupalan konsanaan. Kerran se kuitenkin puraisi kapselia huonosti ja jauhe meni kurkkuun (mistä seurasi oksennus). Sen jälkeen se ei enää ottanut niitä kädestä. Aloin siis vain tyhjentää kapselin sisällön ruoan sekaan ja heittää kuoret pois. Pitkään annoin Kuuralle vain yhden päivässä, mutta muutaman viikon olen antanut kapselin aamuin illoin.
IMG-20180722-WA0033-01_1.jpeg

Siinä, missä aikaisemmin ontuminen oli jatkuvaa ja sitä ehti tapahtua parin viikon ajan useana kertana päivässä, hainrusto-vihersimpukkakuurin, koko neljän kuukauden aikana olen nähnyt Kuuran ontuvan kolme kertaa. Ensimmäinen näistä oli pian kuurin aloittamisen jälkeen ja kaksi muuta kertaa keskellä yötä, kun olin tullut yövuorosta kotiin ja Kuura joutui nousemaan epätavanomaiseen aikaan sikeästä unesta kusilenkille. Viimeisestä kerrastakin on jo kaksi kuukautta.

Nyt on palattu jo herkkujenkin suhteen normaaliin päiväjärjestykseen. Kuuran kanssa käydään juoksulenkeillä, eikä alkava nivelrikko näytä vaivaavan sitä lainkaan. Vaikuttaa siltä, että nivelille on saatu lisäaikaa ja mikäli oireet tulisivat vielä yhtä voimakkaina takaisin, olisi eläinlääkäri enää ainoa vaihtoehto, joka itselle tulee mieleen. Oma kokemus tuotteesta on siis varsin hyvä. Ja olipas muuten kiva kirjoittaa pitkästä aikaa!

Ja hei! Kerro toki, jos tykkäsit blogin uudesta ulkoasusta. Palautetta otetaan vastaan hyvässä ja pahassa. Pientä hiomista kaipaa ainakin meikäläisen käyttötaidot tämän uuden järjestelmän suhteen, mutta eiköhän tässä jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen päästä.

TuuliaAvainsanat: nivelrikko, hainrusto-vihersimpukka


Kommentit

3.8.2018 14:23  Hoodi

Ulkoasu aiva mahtava! Niin sun näköinen. 😊 Ja mä oonki oottanu näitä sun blokikirjoituksia (oot ainoa blokkari, jota jaksan seurata).
Ja ihana Kuudi.❤

3.8.2018 19:11  Jomppeli

Hyvältä näyttää, jos ny jotain pitää keksiä niin joissain riveissä sanojen väli pitkähkö, ainakin näin luurilla lukiessa (android ja chrome selain)

8.8.2018 19:29  Olivia

Koiralla on KIPUA(!!) jos se ontuu noinkin usein. Ajattele nyt vaan uskollisen ystävän parasta ja vie lääkäriin.

8.8.2018 19:44  Erätuulia

Kiitoksia kommenteista! Kiva, jos ulkoasu miellyttää. Sanojen väleistä saattaa tulla pitkiä, kun tekstin reunat tasataan. Paljon nätimpi kuin että jättäisi reunat tasaamatta.

En katso ontumisen olevan usein tapahtuvaa jos se on loppunut kokonaan kaksi kuukautta sitten, kuten postauksesta voi jokainen lukea. Postauksesta voi lukea myös sen, että mikäli vaiva tulee takaisin, on lääkäriin lähdettävä.

Päivänjatkoja!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini