PALJONKO MEILLÄ MAKSAA KÄYTTÖKOIRAN RUOKINTA | OSA 2

Maanantai 11.6.2018 klo 21:05 - Erätuulia


Sisältää mainoslinkkejä

Kiitos kaikille teille, jotka kommentoitte kyseessä olevan postauksen ensimmäiseen osaan. Sain itsekin omaan koiranruokintaan tosi hyviä neuvoja, vaikka kaikkia kommentteja ei varmasti neuvoiksi oltu alun perin tarkoitettukaan. Ammensin siis kommenteista niin hyviä ideoita, että sain pienennettyä koiran ruokintakuluja kuitenkaan laadusta tinkimättä. Itse asiassa, koiran ruoan laatu parani merkittävästi. Ja nyt kerron teille muutoksista, jotka tein!

Postauksen ensimmäisessä osassa laskin siis Kuuran sen hetkisille ruoille hintaa 72€/kuukausi. Siihen lukuun ei otettu ollenkaan namipaloja eikä lisäravinteita, jotka olisivat nostaneet hintaa entisestään. Hinnoittelemiini ruokiin sisältyi rasvainen napu, märkäruoka sekä jauheliha. Märkäruoalle tuli hintaa 0,60€/vrk, jauhelihalle 0,60€/vrk ja navulle hulppeat 1,20€/vrk. Napu oli kallis, sillä olin ostanut sen pienessä säkissä.

 

 

Ensin korjasin napuasian. Joku kehotti minua ostamaan suomalaista napua, "sellaistakin kun on nykyään saatavilla". Se oli kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Kotimaisuuteen kehottaminen oli totta kai hyvä vinkki, jota en ollut tullut tämän asian saralla ajatelluksi aikaisemmin. Tällä hetkellä markkinoilla on tasan yksi täysin kotimainen koiran kuivaruoka, valmistaja nimeltä Dagsmark Petfood. Kyseisen firman tehdaskin sattuu vielä sijaitsemaan Pohjanmaalla, joten mikäs sen parempaa olisi! Tällä hetkellä Dagsmark Petfoodilla on valikoimissa Savo- ja Häme-malliset nappulat, joiden raaka-aineet ovat täysin kotimaiset - puhtaat kaura, kala, peruna, sika, pellava ja metsämarjat - iso peukku tälle! Ainekset kuulostavat sellaisilta, joita haluaisin sujauttaa omaan aamusmoothieeni.

 

- Hyvää! Mitä sä laitoit tähän?

- Banaania, avokadoa, kauramaitoa, spirulinaa, nokkosjauhetta, mehiläisen siitepölyä ja desin Dagsmark Petfoodia!

Vitsit sikseen. Valitettavasti Savo ja Häme eivät ole sellaisia nappuloita, jotka kävisivät Kuuran tarkoitusperiin, niissä kun on vain 13 % rasvaa kumpaisessakin. Satun kuitenkin tietämään, että hyvin monelle koiralle tämä rasvamäärä on täysin sopiva. Hyviä uutisia! Dagsmarkilta on tulossa syksyllä työkoirille tarkoitettu napu, Lappi nimeltään. Sitä minä jään odottamaan kuin kuuta nousevaa!

 

 

Jouduin siis tyytymään toiseksi parhaana vaihtoehtona suomalaiseen merkkiin, jonka nappulat valmistetaan Liettuassa. Tilasin 30 kiloa Rokka-napua (hienosta nimestä plussaa!) 15 kiloa Extravoimaa sekä 15 kiloa Voimaa. Extravoimassa on rasvaa 25% ja Voimassa 20%, joten näiden välillä pystyn säätämään annostelua Kuuran aktiivisuuden mukaan. Napusäkit tulivat kotiovelle ilmaiseksi toimitettuna, kuten kaikki Koiravaruste.fi navut, kun tilaus on yli 30 kiloa. Tämä oli säästö numero 1 - mitä isompi säkki, sen pienempi kilohinta.

Kun napuasia oli kunnossa, luovuin teollisista märkäruuista ja nyt syötän Kuuralle niiden tilalta pelkkää jauhelihaa ja paistettua kanaa - ei oksettavia lisäaineita vaan täyttä tavaraa. Enemmän vaivaa, mutta myös enemmän laatua ja vähemmän teollisuuutta ja lisäaineita. Kanat ja jauhelihat ostan halvimmasta mahdollisesta paikasta eli Lidlistä. Puolen kilon paketti broilerin paistileikettä maksoi 3,98€ ja siitä riittää viisi annosta. Lidlin halvimman jauhelihapaketinkin saa alle kahdella eurolla. 

Laskin päivittäisen hinnan suurpiirteisen kulungin mukaan. Navulle sitä tuli 0,25€/vrk ja lihatuotteille 0,80€/vrk. Jos kuukaudessa on 30 päivää, kuukausihintaa tulee ruoille 31,5€/kk.

 

 

Naksuja ja herkkutikkuja ei otettu lukuun mukaan, sillä niistä pidetään meidän taloudessa nyt hetken aikaa tauko. Jospa kunnon ruokakin alkaisi maistua paremmin. Aitoja pakasteluita aion vielä hankkia, nyt kun pakastimessakin on kevään tullen tilaa.

 

Kuura on hieman nakellut niskojaan viime aikoina navuille, joten jännityksellä, odotin, minkä tuomion Rokka-napu saa. Noh - en ehtinyt saada edes kameraa asemiin, kun ruokakuppi oli jo tyhjä. 

 

Rokka-, Häme- ja Savo-napuihin pääset tutustumaan Koiravarusteen sivuilta (klik)

Mukavaa viikonloppua kaikille koirien ystäville!

 

EVE


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini