KOIRAN KANSSA HOTELLISSA | HAIKON KARTANO

Maanantai 11.6.2018 klo 20:29 - Erätuulia


*Kaupallinen yhteistyö / Sisältää mainoslinkkejä

 

Kuura kulkee mukana arjessa ja juhlassa kuin mikä tahansa perhekoira. Viikonloppu oli touhukas, sillä perjantaina Kuura oli mukana isosiskoni polttareissa, ja lauantaina lähdimme isännän kanssa Porvooseen Haikon kartanoon, jonne Kuura luonnollisesti tuli mukaan.

Meidät otettiin hotellissa iloisesti vastaan. Majoittauduimme kylpylähotellin puolelle, jossa koirahuoneet sijaitsivat alimmassa kerroksessa maantasolla. Hotelli Haikossa on koiria varten vain tietyt huoneet, mikä on suuri plussa. Joissakin hotelleissa koiran saa ottaa mihin tahansa huoneeseen, mikä ei ole järin mairittelevaa allergikkojen kannalta. Haikon kartanossa tämä asia oli huomioitu. Maantason huoneista oli myös lyhyt matka ulos koiraa kävelyttämään, itse asiassa ulko-ovi sattui olemaan ihan meidän huoneen vieressä - lyhyempi matka ulos kuin kotona, heh! Ulko-ovi vei hotellin takapihalle kartanopuistoon, josta jatkui polut ja lenkkeilymaastot talviseen merenrantaan.

Jotkut pitävät koiran kanssa matkustamista vaivalloisena, mutta Haikossa se ei todellakaan ollut sitä. Monet ihmiset jättävät viikonloppureissut tekemättä, koska heillä ei ole paikkaa, mihin koiran voisi viedä hoitoon. Minun mielestä koiran mukaan ottaminen on mainio vaihtoehto ja meidän perheessä myös ainoa sellainen. Aluksi jännitin, että Kuura alkaa vahtia hotellissa ja pahimmassa tapauksessa se pitää viedä autoon, mut tämä kauhuskenaario ei toteutunut, vaan Kuura rauhoittui huoneeseen hyvin. Se ei moittinut yhtään, vaikka välillä poistuimme huoneesta ja se jäi yksin. Liikehdintää koirahuonekäytävällä oli muutenkin tosi vähän, vaikka oli vilkas lauantai-ilta.

Sana "koirahuone" tuo ensimmäisenä mieleen koiralta haisevan, irtokarvaisen huoneen. Yllätyimme positiivisesti, sillä meidän huoneessa ei haissut koiralta yhtään - huoneen tuoksu oli neutraali. Kuurakin nuuhki lattianrajat vain kerran ja kotiutui sen jälkeen. Myöskään yhtäkään vieraan koiran karvaa en havainnut. Olin varautunut yöpymiseen ottamalla Kuuralle omat ruokakupit mukaan, mutta tämä oli turhaa - huoneessa oli nimittäin vakiovarustuksena koirankupit, jotka olisivat riittäneet isollekin koiralle. Lisäksi huoneessa oli koiraviltti, kaksi puruluuta sekä kakkapusseja, jotka omasta takaa olin unohtanut. Koirahuoneen päiväsiivous tapahtui ainoastaan asiakkaan pyynnöstä, mutta näin lyhyellä vierailulla sitä ei tarvittu. Olihan se lomaa vähän koirallekin, kun sai ikioman tervetuliasmakupalan, jota sai syödä sängyssä!

Ihmiset oli huomioitu coolerissa olevalla kuohuviinillä ja porvoolaisella Brunbergin suklaalla, joka suli suuhun. Isännän harmiksi Brunbergin myymälät olivat meidän Porvoon vierailumme aikana suljetut, eli meillä on ainakin yksi syy lähteä Porvooseen uudestaan!

Illalla täytyi tietysti testata kartanohotellin ravintola, joka oli niin hieno, että jopa minun piti laittaa haarukka vasempaan käteen tavanomaisen oikean sijaan. Söin neljän ruokalajin illallisen, jonka maanläheiset, suomalaiset maut sopivat täydellisesti metsästäjän suuhun. Fasaanimousse, pihlajanmarjageeli, vuohenjuusto, suppilovahverot, kuha, kyytönmaitouunijäätelö sekä korpihilla kruunasivat koko hienon viikonlopun. Ruoat tulivat nopeasti, vaikka ravintola oli aivan täynnä. Erityismaininnan ansaitsee tarjoilijoiden ja koko Haikon kartanon äärettömän ystävällinen henkilökunta - jopa kahvikoneella minulta tultiin kysymään, tarvitsenko apua. Kaikki olivat hymyssä suin, vaikka hotellin pyörittäminen on välillä kiireistä.

Sunnuntaina nukuimme sikeästi ja heräsimme vasta kellonsoittoon, vaikka tavanomaisesti Kuura herättää meidät vapaapäivinä aikaisin aamulla vinkumalla ulos. Kuura todella osasi ottaa rennosti, sillä pihaustakaan ei kuulunut ennen kuin valot sytytettiin. Tällä kertaa emme urheilleet tekemällä pitkiä lenkkejä, vaikka siihenkin olisi ollut optimaaliset mahdollisuudet. Teimme rentoja kävelyitä ja tutustuimme hotellin alueeseen. Minusta oli kiva, että koiraa pääsi pissattamaan suoraan luontoon, sillä siihen on kotonakin totuttu. Koiran jätöksiä ei tarvinnut kantaa kilometritolkulla, vaan sopivia roskiksia löytyi vähän väliä. Koira on vähään tyytyväinen, mutta piristyy vaihtelusta siinä missä ihminenkin. Kuura nautti, kun pääsi nuuhkimaan erilaisia hajuja ja muutenkin erilaiset lenkkipolut virkistävät ankeiden mahavaivojen ja hammasleikkauksen jälkeen.

Tammikuinen miniloma Haikon kartanossa oli onnistunut. Hotellimiljöö oli kaunis ja ylellinen. Voin vain kuvitella, kuinka kaunis paikka se on kesällä, kun hotellialuetta ympäröivä luonto antaa parastaan. Haikon kartano vaikutti paikalta, jossa tekemistä riittäisi pidempäänkin reissuun, koiran kanssa tai ilman.

Kaiken kaikkiaan Porvoossa vierailu ja yöpyminen Haikon koirahuoneessa oli rentouttava irtiotto arjesta, eikä koiran mukana oleminen rassannut meitä ihmisiä, sillä sekä koirahuoneen sijainti hotellissa, huoneen varustus sekä mahtavat ulkoilupuitteet olivat reissaavan koiranomistajan unelma. Mikä parasta, koira ei stressaantunut reissusta yhtään, vaikka se oli ensimmäistä kertaa hotellissa.

Saatiin siis koko porukka nauttia pienestä luksuksesta, jonka Haikon kartano meille tarjosi. Jos pohdit esimerkiksi viikonloppureissua ja kanssamatkustajiisi kuuluu nelijalkainen ystävä, tämä on lämmin suositus sinulle.

EVE

 

Hotelli Haikon kartanon koirahuoneisiin sekä muihin huoneisiin pääset tutustumaan täällä (klik).

 

*Yöpyminen Hotelli Haikon kartanossa saatu veloituksetta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini